Her er Den norske hundeboka

En gang i tidlig steinalder på 1990-tallet laget jeg Den norske hundeboka. Her er den på nettet, side for side.

Det var jo helt vilt av et lite enmannsforlag på et lite kjellerkontor på Sunndalsøra å gi seg i kast med så å si hele hunde-Norge. Men etter 15 måneders hardt arbeid og samarbeid med rundt regnet hundre norske hundeklubber forelå boka i 1992. Jeg holdt for ører og øyne og håpet å få solgt noen av de 6000 bøkene som utgjorde førsteopplaget.
Det gikk bra, boka kom i to opplag og to utgaver, og på slutten av 1990-tallet var den utsolgt fra det slitne forlaget. Da hadde boka danka ut markedslederne fra de store osloforlagene, uten at forleggeren i kjelleren var blitt rik av den grunn.
Dette skjedde før internett gjorde inntrykk på forlaget i Skjøllendgata. Først nå byr muligheten seg, og det kan jeg takke Nasjonalbiblioteket og deres  nettsted bokhylla.no for. Biblioteket har scannet og lagt ut tusenvis av bøker som er utgitt før år 2000, inkludert min hundebok.

Her er linken.

Her kan man bla seg fra side til side ved å scrolle nedover. Bruk + og - i menylinja til å tilpasse sidestørrelsen, slik at det blir lettere å lese. I menylinka kan du også velge å gå fra dobbeltside til dobbeltside. For å gå til neste dobbeltside venstreklikker du på høyresiden i dobbeltsiden.

For ordens skyld: Den norske hundeboka er et barn av sitt tid. Mange hunderaser har fått utbredelse i Norge etter at boka ble gitt ut, og en del av stoffet er ikke helt ajour, det gjelder særlig lover og regler for hundehold.

Kommentarer